Katrins Fisksoppegryta

Den här rätten bjöd Katrin på när vi tittade på melodifestivalen (vilket är en mycket ovanlig företéelse i alla fall vad gäller mig). Vi åt vitlöksbröd till, vilket gör rätten till en komplett måltid, men man kan också ha den som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • I pkt torskfisk ( 400 g)
  • 3 paprikor (olika färger)
  • 1 purjolök
  • 1 burk creme fraiche (liten)
  • 1 squash
  • 3 - 5 dl vätska (beroende på vilken konsistens man vill ha)
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 burk creme fraiche (liten)
  • smör att fräsa i
  • 1 tsk curry (gärna grön)
  • 1 tsk paprikapulver
  • eventuellt salt

Gör så här

  1. Skär paprikan i bitar och fräs den i en stor stekpanna (har du höga kanter kan du använda den hela tiden). Under tiden skär du purjolöken och tillsätter den (även de gröna delarna) och sist lägger du i squashen som du skurit i halvmånar. Tillsätt kryddorna, smula över buljongtärningen, häll på vattnet och under tiden det kokar ihop skär du den knappt upptinade fisken i bitar och lägger i. Låt puttra tills fisken blir vit (ca 5 minuter beroende på hur tinad den var). Tillsätt creme fraichen, avsmaka och tillsätt eventuellt mer kryddor och salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…