KIMCHI

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 salladskål (ca 10 kg)
  • salt
  • vatten
  • 1 rättika
  • 1 näve skalade vitlöksklyftor
  • färsk ingefära
  • 2 små gula lökar
  • 1 purjolök eller gräslök
  • Fish Sauce
  • 2 dl socker
  • Mei Yen Smaksalt
  • rödpeppar
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg salladen i kallt, väl saltat vatten 8-10 timmar. Skölj väl i rinnande vatten minst tre gånger (noga mellan bladen). Skär bort stjälken försiktigt. Blanda vitlök, Fish Sauce, socker Mei Yen rödpeppar och vatten till en krämig sås "Måla" såsen noggrannt mellan alla salladsblad (använd handskar då pepparröran gärna vill färga av sig!). Strimla fint rättika, lök och (riven) ingefära. Lägg försiktigt in mellan salladsbladen. Skölj ur såsskålen med ett stort glas vatten, Mei Yen, lite Fish Sauce, socker, (ev 1 tsk fishpowder), färskriven ingefära, vitlök häll över salladen eller, köp färdig Kimcheepasta i burk. Lägg kimchin "vaccumtätt" i tättförslutande skålar (eller plastpåsar). Salladen är färdig efter ungefär 3-4 dagar i kylskåp. För snabb mognad, kan salladen stå i rumstemperatur över natten och är sedan färdig att ätas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…