Knaprig thaikyckling

Denna variant bjöd en thailänsk tjej mig på. Det är mer ett gott tilltugg än en maträtt, passar utmärkt som tilltugg till t ex fotboll.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor, 1 kycklingklubba i 3 delar ung dessa storlekar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 pressad citron
  • Finmald vitpeppar, rätt mycket
  • 0,3 dl maggi soya
  • 2 msk nampla Thailänsk fisksås
  • Ca 1 dl olja
  • Ca 1-2 tsk finhackad torr chili, finns i asiatiska affärer
  • ½ msk flingsalt

Gör så här

  1. Snitta kycklingen så att marinaden tränger in och blanda allt och låt det marinera i minst 2 timmar.
  2. Hettar upp 3-4 dl olja i en wokpanna och fritera kycklingklubborna ca 5 min beroende på storlek tills de är gyllenbruna (vänd ofta). Låt dem rinna av på papper och njut.
  3. OBS!
  4. Ni kan även använda denna marinad när ni ska grilla kyckling så smakar den som i Thailand men då bör det marinera lite längre.

Kommentarer

Himla gott. Bästa betyget. Jag gjorde på hela klubbor, nästa gång ska jag testa att dela dom i mindre bitar, men lat som jag är - så testade jag på hela och det gick utomordentligt bra!
Supergott, funkar lika bra med kycklingvingar.
Hej vännen nu har jag ätit din thaikyckling kanon goda knapriga och jätte goda min favo tack anders för rec eptet kram /monica

Liknande recept

@snutten

Tandoori kyckling

Tandoorikryddan luktar jättegott i köket vid tillagning. Smakar gott och marinaden används som sås vid serveringen.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr