Kokt lamm i dillsås

En god klassisk lammrätt som nog är det godaste sättet att laga lamm på tycker jag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1,5 kg lammbog eller liknande grytbitar
  • 1/2 gul lök
  • 7 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Salt

Gör så här

  1. Skär upp köttet i lite större grytbitar ca 10x10 och koka dessa i vatten som precis täcker, skumma av och ha sedan ner salt, lök och kryddor. Låt detta koka i ca 1 timme .
  2. Gör såsen och ha ner köttet och servera med kokt potatis. (Måtten är höftade så smaka av och få en bra balans av sötma och surhet)
  3. Sås:
  4. Gör en bechamelsås med lite grädde och spad av koket och ha i ättika och socker så det blir söt/surt, tillsätt dillen och smaka av med salt & peppar och red av med maizena för önskad konsistens.
  5. (Svårt att ange mått här vad gäller såsen)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…