Korvkaka – Leverlåda

En mycket god och lättlagad ensamrätt som du serverar med smält smör eller lingonsylt eller både och. Mycket omtyckt på julbordet. Gott med en kall öl till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl grötris
  • 2 ½ dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 300 g nöt- eller svinlever
  • 140 g fläsk, finns att köpa i tärningar
  • ca 200 g köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • ½ dl russin
  • 1-2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar.
  2. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré. Smula och stek köttfärsen. Blanda ner detta samt alla andra ingredienser i gröten.
  3. Smörj en ugnsfast form med lite smör samt häll
  4. i smeten. Vill du ha en extra fin yta så strö över skorpsmulor och klicka över några smör- eller margarinklickar.
  5. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 60 min.
  6. Servera med lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…