Krämig lax och kräftsoppa

Otroligt god soppa att exempelvis ha som förrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongstärningar
  • Svartpeppar efter tycke
  • 400 g kavli mjukost med kräftsmak
  • 2 dl crème fraiche
  • 360 g skalade kräftstjärtar (1 burk)
  • 400 g laxfilé
  • Dill

Gör så här

  1. Linda in laxen i foliepaket och koka i vatten i ca 10 minuter.
  2. Hacka morötter i små tärningar och fräs dem mjuka i smöret, ca 5 minuter i stekpanna (medelvärme).
  3. Strö mjölet över morötterna.
  4. Koka upp vattnet och lägg i fiskbuljongen och morötterna.
  5. Sänk värmen och blanda i kräftost, crème fraiche och svartpeppar och en knippe finhackad dill.
  6. Skär laxen i lagom bitar. Lägg dem i soppan.
  7. Värm i ca 5 minuter.
  8. Lägg i kräftstjärtarna och värm i ytterligare några få minuter.
  9. Servera gärna soppan tillsammans med pain riche bröd, med lite kräftstjärtar på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…