Kreolsk gryta

Denna färgglada rätt med en trängsel av fläskfilé, räkor, korv och paprika är en välkomponerad och smakrik måltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 120 g fläskfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 liten gul paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 120 g förbehandlat ris
  • 75 g chorizo korv
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • Några droppar tabasco
  • 75 g skalade räkor
  • 1 krm salt
  • 1 knivsudd svartpeppar
  • Hackad persilja till garneringen

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Tillsätt löken och pressa ner vitlöken. Fräs 4 minuter eller tills löken har mjuknat. Skär filén i tärningar, 2x2 cm. Lägg filén i grytan och strö över paprikapulver. Fräs 3 minuter under omrörning.
  2. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Lägg ner paprikastrimlorna i grytan. Låt paprikan koka tills den är mjuk, ca 4 minuter.
  3. Skölj riset. Skiva korven. Tillsätt ris, korv, tomatkross, buljong och några stänk tabasco i grytan. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda under regelbunden omrörning tills fläskfilén är färdig och vätskan har kokat in, ca 20 minuter.
  4. Skala räkorna och lägg dem i grytan. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka tills räkorna är varma, ca 2 minuter. Strö över hackad persilja och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…