Kroppkakor med råröda lingon

Klassiskt svenskt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rimmat tärnat fläsk
  • 2 finhackade gula lökar
  • 1 krm finstött kryddpeppar
  • salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Kroppkakor:
  • 1 kg kokt pressad potatis
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Stek fläsket gyllenbrunt. När det börjar bli färdigt tillsätts löken och får steka med de sista minuter. Tillsätt kryddpeppar samt salt och peppar, häll upp på en tallrik och låt svalna.
  2. Kroppkakorna:
  3. Blanda alla ingredienser till en deg, men knåda inte. Forma en tjock korv och skär upp i 8 lika stora delar, gör en fördjupning i mitten och fyll med fläskblandning. Rulla till bollar så att fyllningen innesluts.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten och sjud kroppkakorna försiktigt 6-8 minuter, eller tills de flyter upp till ytan.
  5. Servera med råröda lingon och lite smält smör.

Kommentarer

för lite mjöl dåligt kryddat inga saltmängdsangiveser

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…