Kryddig räkgryta

Färg och smak med indisk mat.... En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g oskalade räkor eller 300 g skalade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tärnade färska paprikor
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kryddorna i oljan.
  2. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 20 minuter.
  3. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra någon minut.
  4. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
  5. Tips!
  6. Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor.
  7. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna.
  8. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka.

Kommentarer

Det var jättegott!
otroligt god och lätt lagad gör denna ofta när vi har gäster
det blev jättegott , tack
Vilken himmelskt god rätt! MUMS!!
MMMMMM.... Den var gooood! Perfekt fredagsmys!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…