Kyckling i enkla thaisåsen

En ny kycklingfavorit kommer här lastad med asiatiska smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl jasmin- eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • ½ msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 70 g färsk spenat
  • ½ tsk salt
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, sambal oelek, ingefära och finhackat eller utbankat citrongräs. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 minuter. Vänd ner spenaten.
  3. Servera kycklingen med kokt ris, färsk koriander och limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…