Kyckling med potatis- och palsternacksmos

Härlig kycklinggryta med fläder och äpple som serveras med ett gott mos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl utspädd fläderdryck
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 små röda äpplen
  • 2 dl frysta ärter
  • Mos:
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Skala och skär potatisen och palsternackorna i bitar.
  3. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem med potatisstöt. Rör ner het mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn kycklingfiléerna runtom i smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt fläderdryck och buljong.
  5. Sjud kycklingen under lock ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
  6. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och ärterna mot slutet av koktiden.
  7. Skär kycklingfiléerna i halvor.
  8. Servera kycklingen med äpplen, ärter, flädersky och palsternacksmos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…