Kycklinggryta med taitouch

Kokos, ingefära, lime och chili är vad som ger den här grytan sin sötstarka smak. Hett och smakrikt - perfekt i förkylningstider.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingkött
  • 1/6 vitkålshuvud
  • 1,5 purjolök
  • 2 morötter.
  • 1 stor röd paprika
  • 200 g färsk svamp
  • 1 burk minimajs
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1/2 chili
  • 4 cm ingefära
  • 1 lime
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i munsbitar. Strimla vitkålen grovt. Dela purjon och morötterna i decimeterstora bitar och dela sedan dem på längden. Dela och kärna ur paprikan och dela den i lagom stora bitar. Skiva svampen. Riv ingefäran, hacka chilin och pressa vitlöken
  2. Värm spiskummin, koriander, vitlök, peppar, chili och ingefära i olja i en tjockbottnad gryta. När det fräser en aning, lägg i kyckling, vitkål, morötter och lök och vänd runt tills det fått lite färg. Häll på kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt grytan sjuda i några minuter. Rör om och lägg sedan i paprika, svamp och minimajs. Riv ner limeskalet (tvättat), i grytan och pressa i 1/2-1 lime efter smak. Låt sjuda tills grönsakerna känns lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar och ev mer lime. Toppa med lite färsk koriander.
  3. Servera till ett gott jasminris eller till pita- eller nanbröd

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept