Läckra Lingongrytan

Svamp+Lingon= sant!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färsk skinka
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 150 g minimorötter
  • 2 1/2 grädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 140 g tärnad bacon
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla köttet lägg i skål. Blanda soja och kalvfond. Häll över köttet och rör om.
  2. Ansa svampen och dela den i lagom bitar. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs svamp, purjo och morötter i lite matfett.
  3. Fräs kötet med sin marinad ett par minuter på hög värme
  4. Blanda grädden med lingonsylt, salt, peppar och ingefära. Rör ner det i grytan. Låt allt puttra under lock ca 20 min.
  5. Rör ut mjöl med vatten och red av grytan.
  6. Fräs bacon knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över grytan. Garnera med persilja

Kommentarer

Väldigt god gryta! Den har smakkombinationer som inte är vanliga, så roligt med helt ny karaktär på en rätt! Jag hoppade också över baconet, följde annars receptet helt och hållet.
Galet gott! Denna rätt har blivit en solklar favorit!
Sååååå, himla god :)
Väldigt gott! Nästa gång (ja, den lagas absolut fler gånger!) byter jag nog ut lite av dom rårörda lingonen mot färska lingon.. kanske mest för att det blir så fint! =) Supergott med ingefära också! Bacon tyckte jag var lite överflödigt. Men det är väl för att bacon inte är min favorit direkt.. En stark 4a i betyg från mig!
Underbart gott! Den här grytan är vår nya söndagsgryta.. Tack!
Åh vilken god gryta! Verkligen i mitt tycke! Högsta betyg!
Vilket bra recept! Skinka blir annars gärna torr.
Hej, vilken underbart god gryta detta var!! Den kommer att tillagas många gånger!!! Tusen tack!! / Monkan

Liknande recept

@mumsan

Biff med dragonsås

Ur tidningen ”Laga lätt” 392 kcal/portion. Gör gärna dubbel sats av såsen jag tyckte det var snålt med sås.

@mrsc

Helstekt kalkon á la Ingelsta

…som den engelska traditionen påbjuder på ”Christmas Day” så äter vi alltid på kalkon…25 december och bordet dukat med var sin ”Christmas Crackers”…