Lättlagad fisksoppa

En snabb, enkel och mycket god fisksoppa. Passar utmärkt en ruggig höstdag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 - 400 g färsk eller fryst vit fiskfilé (t.ex. sej eller torsk)
  • 2 - 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 msk flytande matfett
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten (kokande)
  • 2 fiskbuljongtärningar eller fond
  • persilja eller dill

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar.
  2. Skala morötter och palsternacka och riv dem grovt. Skiva purjolöken.
  3. Fräs purjolöken och rotsakerna i matfettet i en gryta tillsammans med curry. Strö över mjölet och rör om.
  4. Späd med hett vatten. Tillsätt buljongtärningarna och låt soppan koka upp.
  5. Tillsätt fisken och sjud soppan i 5 - 8 minuter.
  6. Klipp persilja eller dill över den färdiga soppan och smaka av.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept