Lammfärsbiffar med grillade grönsaker och olivkräm

Rätten ser ut att ha tagit lång tid i köket men hemligheten är att den bara tar 20 minuter och är kalorisnål. 419 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fänkål, ca 200g
  • 1 zucchini, ca 350g
  • 2 röda snackpaprikor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm + 1 tsk salt
  • 1 krm´+ 1 krm mald svartpeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 400 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk grön olivkräm på burk. tex. Crema di olive verdi, Zeta

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen, skiva zucchinin. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Pensla grönsakerna med oljan och grilla dem i grillpanna.
  3. Strö över salt och peppar, droppa över vinägern.
  4. Blanda färs, pressad vitlök, salt och peppar. Forma färsen till små bullar och stek dem i släpplättpanna ca 4-5 minuter.
  5. Servera med grönsakerna och olivkräm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept