Lammfärsburgare med olivpotatis och senapsmajonnäs

Efter denna hemgjorda hamburgare vill du aldrig äta ute igen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Olivpotatis:
  • 800 g kulpotatis
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lammfärsburgare:
  • 700 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 3 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Senapsmajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 msk grov senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 4 dl solrosolja
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 knippe mangold
  • 1 stor gul lök
  • 2 bifftomater
  • Tillbehör:
  • 8 skivor bondbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form tillsammans med oliver, olja, vitlök och kryddor.
  3. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Forma fyra stora burgare. Stek eller grilla på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
  5. Blanda äggulor, senap, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under vispning, så det blir en tjock majonnäs.
  6. Rör ner dragon och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Skölj mangolden och skala löken. Skär tomat och lök i 5 mm tjocka skivor.
  8. Rosta bröden och lägg ihop burgaren. Servera med potatisen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept