Lammgryta med aubergine

Kalasgod tycker vi!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 1 stor aubergine
  • 4 stora potatisar
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl oxbuljong tärning + vatten
  • 800 g grytbitar av lamm
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 msk hackad koriander
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Hacka löken och skär auberginen i centimeterstora tärningar. Tärna potatisen. Fräs löken mjuk i en stekgryta utan att den tar färg.
  2. Tillsätt tomatpure späd med buljongen och sjud ca 5 min.
  3. Tillsätt grytbitarna, persilja, koriander, vitlök lagerblad, pepparkorn, aubergine och potatis.Rör om och tillsätt vatten så det nätt och jämt täcker. Koka på svag värme under lock ca 50 min eller tills köttet är mört.
  4. Smaka av med salt o peppar. Lägg på skivade tomater strö över persiljan salta o peppra och koka ytterliggare 10 min.
  5. Servera grytan i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i den goda såsen!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…