Lax med thailändska nudlar

325 kalorier per portion Dröm dig bort till Thailand med den här rätten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 60 g äggnudlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • ½ stjälk citrongräs
  • 1 tsk olja
  • 200 g laxfilé
  • 3 salladslökar
  • 3 tsk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kokande vatten och låt dem koka 4 minuter. Låt dem rinna av.
  2. Finhacka citrongräset och salladslökarna. Pressa vitlöken.
  3. Skär laxfilén i 2 cm tärningar.
  4. Fräs vitlök, ingefära och citrongräs i oljan i en stekpanna ett par minuter.
  5. Lägg i laxbitarna och stek dem 4-5 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden.
  6. Tillsätt salladslök, soja, sweet chilisås och 2 msk vatten i pannan. Låt allt koka på svag värme i 3-4 minuter.
  7. Lägg i nudlarna och blanda om så de täcks med kryddsåsen.
  8. Smaksätt med salt och peppar och strö över koriander.

Kommentarer

Jättegott!! Rekomenderas!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…