Laxburgare med saffranssås och fänkål

Saftig grillad laxburgare med "bouillabaisse-smaker" Grilla gärna brödet för att få en god, rostad ton. 520 kalorier per portion 31 g fett 35 g protein 23 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fänkål, ca 250g
  • 2 morötter
  • 1 citron
  • 4 laxfiléer utan skinn, á 200g
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 påse färsk bladspenat, 80g
  • 4 hamburgerbröd
  • Saffranssås:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 kuvert saffran, 0,5g
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och halvera fänkålen, skär bort den grova rotstocken oh skiva fänkålen fint, gärna i madolin.
  2. Skala morötterna, fortsätt att hyvla med potatisskalare till långa remsor.
  3. Skrubba citronen i ljummet vatten, skiva den.
  4. Saffranssås:
  5. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med övriga ingredienser.
  6. Pensla laxen med olja och salta.
  7. Grilla laxen 3-4 mintuer per sida, den kan gärna ha lite rå kärna, då blir den som saftigast.
  8. Lägg ihop bröd, lax fänkål och morötter. Toppa med en citronskiva och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept