Laxrulle

Mycket god rätt, antingen som förrätt eller som en av rätterna till en buffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 120 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½-1 tsk salt
  • 2-3 ägg
  • Fyllning
  • 150-300 g gravad eller rökt lax
  • 3 hårdkokta ägg
  • ½ dl dill
  • 3 msk purjolök
  • 3 dl gräddfil
  • Cirka 3 msk majonäs

Gör så här

  1. Smält margarinet, tillsätt mjölet och späd med lite av mjölken, salta. Koka upp och låt den svalna
  2. Blanda i 2-3 ägg. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 20 min i 225°, vänd upp och ner sedan på ett annat bakplåtspapper.
  3. Hacka laxen och äggen. Blanda ihop med de övriga ingredienserna till fyllningen och bred över botten. Rulla ihop och låt den gärna vila ett tag före servering

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr