Laxsallad med lime och jordnötter

Middagsmat som påminner om semester på varmare breddgrader. Tänk att något som smakar så bra kan vara så nyttigt! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås
  • Eventuellt salt
  • Servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka eventuellt av med salt.
  2. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 minuter. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept