Laxsoppa

Enkelt med saker som man oftast har hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g lax
  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 msk margarin
  • ½ purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 morötter
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl dill
  • 2 hårdkokta ägg
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp laxen i vatten ihop med lagerbladet och pepparkornen. Låt koka tio minuter och skumma av. Tag upp fisken och behåll spadet, avlägsna bladet och kornen.
  2. Hacka purjolöken och fräs den i kastrull med margarinet. Tillsätt mjölet och späd med spadet.
  3. Lägg i buljongtärningen. Koka upp och vispa i grädden och de delade morötterna. Låt småkoka i 5 minuter. Dela fisken och äggen i tärningar. Innan servering lägg i dill, fisken och äggen.
  4. Kan absolut frysas in och värmas upp i kastrull igen.
  5. God att ha med sig i termos som lätt lunch!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…

@ulrika91

Cowboy-Mat

Den som är sugen på en lyxig frukost, enkel lunch eller lätt middag så är detta ett utmärkt alternativ. Gott, enkelt och mättande