Lindas fläskfilègryta

Mycket god och kryddstark fläskfilègryta som är något festligare än vardags.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fläskfilè till 2 pers
  • 3 dl Creme Fraiche naturell
  • 3 dl Creme Fraiche Paprika/Chili
  • Margarin
  • Paprikapulver
  • Kött & Grill-krydda
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Potatis (pressad)
  • Tomat
  • Rödlök
  • Grekisk dressing
  • Olja (till dressingen)

Gör så här

  1. Klipp bort fettet från fläskfilèn. Skar i ca 2 cm tjocka skivor, platta ut något. Bryn bitarna i margarin i en stekpanna, krydda med paprikapulver, Kött & Grill-krydda samt vanlig peppar. Vänd bitarna och se till att de är gyllenbruna på båda sidorna. Häll efter detta i Creme Fraichen, båda förpackningarna. Blanda runt med file`n och låt sjuda ca 3 min, så att båda Fraicharna blandar sig och kokar ihop. Rör runt så att eventuella kryddor på botten av stekpannan blandas ut i såsen. Servera genast, gärna med pressas potatis och en tomat/rödlökssallad med grekisk dressing till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept