Lökpajer med löjrom

Fantastiskt god paj, rolig att göra i portionsformar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg;
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning;
  • 4 gula lökar
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 150 g riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör;
  • Cremé fraiche
  • Löjrom, stenbitsrom eller forellrom
  • Gräslök

Gör så här

  1. Arbeta ihop degen och lägg den att vila kallt i 30 minuter.
  2. Dela degen i 6 lika stora delar och tryck ut den i portionsformar, nagga botten och ställ dem kallt i 15 minuter. Förgrädda dem i ca 10 minuter i 200 grader.
  3. Skala och skiva löken tunt, smält lite matfett och låt löken koka mjuk i det på svag värme ca 30 minuter utan att den får färg, rör om då och då. låt den kallna.
  4. Fördela löken i formarna,
  5. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, krydda med salt och peppar.
  6. Strö osten över löken och fördela äggstanningen i de 6 formarna, grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelanat och pajerna fått fin färg. 200 grader.
  7. Bjud cremé fraiche, rom, gräslök och en sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr