Maries marulk i ugn

En mycket enkel delikatess! Ishavsmarulk är inte rödlistad, men det går naturligtvis bra med annan fast fisk, exempelvis gös.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 marulksfiléer
  • 3 msk tapenade verde
  • 1 morot
  • 6-7 färska, fasta champinjoner
  • 1 liten röd paprika
  • 2 msk hackad persilja
  • Sås:
  • 1 dl mellanmjölk
  • 3 msk créme fraiche
  • 1½ dl grädde
  • ½ tsk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg marulksfiléerna i en ugnsfast form. Pressa citronsaften över filéerna. Bred över 1 msk tapenade verde på varje filé.
  2. Skala och skiva moroten i tunna skivor och lägg på fisken. Skiva champinjonerna tunt, strimla paprikan, lägg på fisken. Strö över den hackade persiljan.
  3. Blanda ihop såsen, häll över fisken.
  4. Sätt in formen i ugnen, 185 grader ca 30 minuter, tills fisken är färdig.
  5. Servera med ångkokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr