Marockansk couscous

580 kalorier per portion. Couscous är en nationalrätt i Tunisien, Algeriet och Marocko.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk gurkmeja
  • 400 g benfritt mager lammkött
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 knippa hackad koriander
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 5 dl vatten
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 ½ dl couscous
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
  2. Skär lammköttet i tärningar. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta på svag värme. Lägg i kanel, gurkmeja och låt det fräsa med. Öka värmen och lägg i köttet. Låt bitarna brynas runtom.
  4. Tillsätt persilja, koriander och tomater. Salta och peppra och späd med vattnet. Låt allt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Lägg i morötter, palsternackor och kikärter.
  5. Låt grytan koka ytterligare 20 minuter tills köttet är mört och grönsakerna mjuka. Tillsätt lite mer vatten och smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.
  6. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, men uteslut fett.
  7. Rör couscousen luftig med en gaffel.
  8. Lägg upp couscousen på ett fat och skeda lammgrytan över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…