Matig fisksoppa

God fisksoppa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 4-5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1,2 liter fiskbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ -1 krm cayennpeppar
  • 100 skalade räkor
  • 2-3 msk gräslök

Gör så här

  1. Halv tina och skär torsken i kuber (1 ½ X1 ½ cm).
  2. Lägg fisken på ett fat och strö över salt och socker.
  3. Låt stå framme medan soppan kokar.
  4. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar.
  5. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs potatis morötter och purjon i oljan i en kastrull.
  6. Häll över buljong och låt koka under lock i 10 minuter.
  7. Mixa soppan slät. Rör i grädden, och lägg i fisken.
  8. Låt koka ytterliga 5 minuter under lock.
  9. Smaka av soppan med cayennpeppar, och lägg i räkor och gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr