Matpaj med ägg, bacon och svamp

Faktiskt min första matpaj och den blev väldigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 250 g margarin eller smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 5 ägg
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk skivade champinjoner, 400 g
  • ½ purjolök
  • 2 dl crème fraiche lätt, en liten burk
  • Chilikrydda
  • Oregano

Gör så här

  1. Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg.
  2. Smörj en pajform med lite smör eller margarin och tryck sedan ut 2/3 av degen i pajformen så att det täcker botten och kanterna helt. Dock inte för tjockt lager.
  3. Gaffla sedan i botten, d.v.s. gör många små tryckhål i degen. Ställ sedan i kylen ett tag, ställ även degen som inte använts som grund i pajformen i kylen.
  4. Blanda sedan äggen i en skål med lite mjölk och vispa samman. Stek till en äggröra och krydda med chili och oregano.
  5. Stek baconen ordentligt.
  6. Stek purjolöken och champinjonerna, blanda i den färdiga äggröran och de torra baconen i stekpannan igen så att alla ingredienser blandas, tillsätt crème fraiche och rör om.
  7. Grädda pajdegen i formen 10 min i 200 grader.
  8. Ta sedan ut pajformen och häll sedan i röran och gör degsträngar av degen som är kvar och dekorera pajen med den som ett galler.
  9. In med pajen i ugnen 20 min i 200 grader.
  10. Klar! Servera gärna med sallad eller i alla fall med tomater.
  11. Hoppas ni gillar den lika mycket som vi gjorde!

Kommentarer

Annars funkar väl denna också. Låter som en god kombination

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…