Mexikansk köttgryta

Ersätt den vanliga såsen med en smakrik och pepparstark salsa. Servera köttet med ris och salsa och du har en riktigt mexikansk rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g grytbitar eller mörat benfritt nötkött
  • 2 ½ dl långkornigt ris +
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 tomat
  • 1 färsk chilifrukt, jalapeno
  • 1 ½ dl salsa (färdig på burk)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ krm Cayennepeppar

Gör så här

  1. Koka upp riset i 5 dl lättsaltat vatten på medelvärme. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt det sjuda på svag värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt.
  2. Hetta under tiden upp 1 tsk matfett i en stekgryta på medelvärme. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och låt den fräsa i grytan i en minut. Tillsätt grytbitarna, lite åt gången, och bryn dem under omrörning ca 4 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprika, tomat och jalapeno och rör ner i grytan. Tillsätt salsa, spiskummin, svartpeppar och kajennpeppar. Sänk värmen och låt allt sjuda samman under lock ca 15-20 minuter.
  4. Lägg upp riset på fyra tallrikar och skeda köttgrytan över. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…