Morotspannkaka

Kommer alltid att laga den i stället för "vanlig" pannkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g morötter
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 näve pumpakärnor

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en hög tillbringare.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken.
  3. Vispa sist i äggen.
  4. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  5. Skala och finriv morötterna. Blanda mer morötter och kummin i smeten.
  6. Hetta upp stekpannan.
  7. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna ca 3/4 dl smet till en pannkaka Stek på båda sidor till en ljus guldbrun färg.
  8. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil och lingon.
  9. Servera gärna pannkakorna med rostade pumpakärnor.

Kommentarer

Det var väldigt delad mening om dess i min familj. Själv tyckte jag de var godare än vanliga pannkakor men barnen tyckte inte alls om dem. Men jag tänker göra ett försök till med mamma Anna´s hemliga knep. Tack för receptet.
God variant på raggmunk, vi åt med stekt bacon och lingonsylt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…