Räk- och laxkorg
God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda
Ett egetkomponerat recept som en del av min kockutbildning som blev en dunderhit som förrätt, även bland de som inte är så förtjusta i rå fisk, då dippen är så fantastiskt god. Receptet skriver jag per person, därför kan det verka vara ganska små mått, men det är för att det ska bli enklare att räkna ut för större sällskap. OBS: Receptet utgår ifrån färsk fisk som inte varit fryst. Därav tiden. Fisken skall frysas minst 2 dygn, så att eventuella parasiter dör. Om fisken redan varit fryst minst 2 dygn, så går detta mycket snabbare att göra. Går bra att använda annan fisk som lax, regnbåge etc.
God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda
Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…
Förrätt som blev en succé på midsommarbordet. Serveras i tunnbrödskorgar eller på knäckebröd.
En god förrätt av överbliven skinka, serverad på ett gott bröd
Denna goda sallad brukar vi bjudas på som förrätt hos svärföräldrarna. Riktigt god är den! Gör den helst en stund innan servering, annars kan…
God och vacker rätt. Fisken går självklart även att tillaga i ugnen men om man väljer grillen kan man passa på att grilla sparris…