Nyttig kålpudding

Kålpudding med mycket vitkål, som vi äter med lingonsylt, men utan potatis och sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800g nötfärs
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • kryddpeppar
  • 1 stort vitkålshuvud ca 2 kg
  • 1/5 dl sirap
  • 2 buljongtärningar, höns eller kött

Gör så här

  1. Skär vitkålen i bitar, utom rotstocken. Lägg vitkålen i en ugnsform, häll över sirap och buljongtärningarna upplösta i lite vatten. Ställ in i ugnen i 30 minuter i 200 gr.
  2. Blanda ströbrödet med vatten och låt det svälla. Blanda i kryddorna och färsen. stek gärna ett litet prov för att få lagom kryddning.
  3. Ta ut vitkålen och rör ner färsen i formen.
  4. Ställ in i ugnen i ca 45-60 min i 200 gr.
  5. Avnjut med äkta lingonsylt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept