Örtig crème ninon med isterbandscrunch

En fräsch grön ärtsoppa med krispigt stekt isterband och rostade pumpakärnor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 isterbandskorv
  • ½ msk rapsolja
  • ½ dl pumpafrön
  • Crème ninon:
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 600 g gröna frysta ärter
  • ½ liter vatten
  • 2 msk buljongpulver, gärna Renée Voltaire grönsaksbuljong
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk oregano
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering:
  • Bröd

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från isterbandet. Stek isterbandet på medelhög värme i panna med lite olja tills det är ordentligt stekt och lite frasigt. Lägg det på ett hushållspapper och låt fettet rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr medelvarm panna och låt dem få färg. Passa noga så att de inte bränns.
  2. Finhacka lökarna. Fräs dem mjuka och gyllengula. Häll i de frysta ärterna, vatten och buljong. Koka upp. Ta bort från värmen. Häll i grädde, kryddor, repade örter och citronsaft. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
  3. Servera soppan i skålar och strö över isterbandscrunch och pumpafrön. Servera gärna med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…