Örtstekt lammfilé med couscous och persiljeolja

En härligt örtstekt lammfilé som serveras till couscous, ris, klyftpotatis, bulgur med en god sallad till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g lammfiléer, färska eller frysta
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Olja till stekning
  • Persiljeolja:
  • 1 bunt kruspersilja
  • 1 vitlölsklyfta
  • 1 dl god olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Gnid in lammfiléena med rosmarin, salt och peppar.
  2. Bryn dem hastigt på alla sidor i en stekpanna med het olja.
  3. Sänk värmen och stek vidare ett par minuter.
  4. Köttet ska vara rosa inuti och ha en innertemperatur på 60°.
  5. Låt köttet vila i 5 minuter.
  6. Skär filérna i sneda skivor och servera dem på couscous med grönsaker och ringlande persiljeolja runtom.
  7. Persiljeoljan:
  8. Plocka av grova persiljekvistar.
  9. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  10. Blanda olja, persiljeblad och vitlök i en mixer eller matberedare och kör till en slät massa.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr