Orientalisk räkcurry

När den här curryn ställs på bordet sprider sig ljuvliga dofter av indiska kryddor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kokta, skalade räkor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 cm färsk ingefära
  • 200 g aubergin
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 2 msk matlagningsolja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk strösocker
  • Salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skölj och torka av räkorna. Skala schalottenlök, vitlök och ingefära. Tärna schalottenlöken fint. Hacka vitlöken och ingefäran. Skölj auberginen och skär den i 1½ cm tärningar. Tina ärterna.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs räkorna ca 2 minuter. Ta upp räkorna ur stekpannan och lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i stekpannan. Strö över kryddorna och fräs under omrörning tills kryddorna börjar dofta. Tillsätt aubergintärningar och ärter och fräs några minuter under omrörning.
  4. Häll på buljong, krydda med socker och salt och blanda ner tomatpuré. Lägg på lock och låt sjuda 20 minuter.
  5. Smaka av curryn med salt och citronsaft. Blanda ner räkorna. Strö över hackad koriander och servera, till exempel med basmatiris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…