Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med åren utvecklat mina gastronomiska värderingar. Denna vidareutveckling av brödrostpinnarna är en lättgjord och god lättlunch eller vickningsmums. En 70-talsklassiker i 2000-tals dräkt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 fiskpinnar
  • 6 korvbröd
  • 6 msk räkost
  • 12 haricots verts (fryst)
  • 6 skivor ost (valfri sort)
  • Pressad citronsaft
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bred räkost i korvbröden och lägg i 2 upptinade haricots verts.
  3. Stek fiskpinnarna gyllenbruna på medelstark värme.
  4. Lägg fiskpinnarna i korvbröden och pressa över lite citronsaft.
  5. Lägg på 1 skiva ost på varje fiskpinne.
  6. Placera bröden i en ugnsform så de står stadigt.
  7. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 minuter så osten smält ner väl.

Kommentarer

Hej Tänkte att du kanske ville testa en annan variant :) min med ost och bacon. http://www.kokaihop.se/recept/hotfish
känns lite som att man tar vad man har :) hehe kul recept

Liknande recept