Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky

Lyxig oxfilé på en bädd av rotsaksrösti som toppas med en läcker havtornssky. En festmiddag som går snabbt att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, i skivor
  • Rösti:
  • 200 g fast potatis
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 50 g parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 kruka oregano
  • Smör och rapsolja att steka i
  • Havtornssky:
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl havtorn
  • 3 dl kalvfond
  • 1 rödlök
  • Garnering:
  • Oregano

Gör så här

  1. Riv rotsakerna på den grova sidan på ett rivjärn, blanda med riven parmesanost, strimlad oregano och ägget. Stek röstin i vanlig rapsolja och en klick smör tills den är frasig.
  2. Bryn finhackad rödlök och slå på rödvin. Reducera till hälften. Häll på kalvfonden och reducera till bra konsistens. Om det behövs red av såsen med lite maizena. Före servering lägger du i havtornen.
  3. Bryn den skivade oxfilén i smör och rapsolja på båda sidorna.
  4. Lägg röstin på tallrikar med oxfilén ovanpå och häll på havtornsskyn. Garnera med oregano.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…