Oxstek i kaffe- Arrosto di manzo il caffè

Många tror att italiensk matlagning enbart handlar om pasta, men så är inte fallet. Olika pastarätter serveras som en mellanrätt mellan till exempel, förrätten och varmrätten. Jag tycker att det är lite tråkigt att detta har försvunnet helt inom den svensk/italienska matlagningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ kg nötkött
  • 2 ½ dl rödvin
  • 2 lagerblad
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 bit kanel
  • 15 vitpepparkorn
  • ½ dl olivolja
  • ½ l starkt kaffe
  • Riven parmesan
  • Rotfruktssauté:
  • 250 g kålrot
  • 250 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 knippa persilja
  • Salt
  • Vitpeppar (malen)

Gör så här

  1. Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna.
  2. Stek köttet på stark värme till dess att det är ordentligt brynt runt om.
  3. Tillsätt pepparkorn, lagerblad, kanel och kaffet.
  4. Låt sjuda under lock till dess att köttet är nästan klart.
  5. Tillsätt sedan vinet och koka tills det bara återstår en fin sky.
  6. Skär steken i skivor och häll sedan såsen över den skivade steken och strö över parmesanen.
  7. Rotfruktssauté:
  8. Hacka persiljan, inte stjälkarna. Skala, skölj och strimla kålrot, morötter och palsternackor. Fräs rotfruktsstrimlorna i smör, krydda med salt och peppar. Strö över den hackade persiljan och servera rotfrukterna till steken.
  9. Det är inte förbjudet att kommentera mina recept, TVÄRTOM!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr