Paj med skinka, ost och kantareller

En paj som är bra till både lunch och matlådan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 dl vetremjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • Ca 200 g rökt skinka
  • 300 g färska kantareller eller annan svamp
  • 1 srimlad purjolök
  • ½ msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl riven ost, gärna parmesan

Gör så här

  1. Hacka samman pajdegen i matberedare.
  2. Klä en pajform med degen, ställ i kylen 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 g. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  4. Skär skinka och purjon i strimlor, rensa svampen .
  5. Fräs skinka, svamp och purjolöken i smör.
  6. Strö på salt, peppar och timjan.
  7. Lägg det i pajskalet.
  8. Vispa samman ägg, mjölk och crème fraiche.
  9. Häll det över svampen. Strö över osten. Grädda pajen ca 40 minuter eller tills den fått fin färg.
  10. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Gjorde den med kassler. Mycke god!
Du kan smaksätta pajen med ett mar matskedar mango chutney för mera smak.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…