Panengsoppa

Älskar soppa och experimenterade fram denna då jag älskar asiatiska smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk kokosmjölk á 400 ml
  • 2 tsk paneng currypasta
  • 1 msk fisksås
  • ½ msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 kycklinginnerfiléer
  • 1 burk strimlade bambuskott á 227 g/140 g avrunnen
  • Thai sweet basilika, efter smak
  • 3-4 limeblad

Gör så här

  1. Strimla kycklinginnerfiléerna och skölj bambuskotten väl.
  2. Häll kokosmjölken i en kastrull.
  3. Tillsätt currypasta, vispa runt och låt koka upp.
  4. Tillsätt fisksås, socker, bambuskott, kyckling, mjölk samt krossa ner en "näve" frusna basilikablad ner i kastrullen (ta så mycket du vill ha) samt lägg i limebladen.
  5. Rör om och låt småputtra en kort stund.
  6. Limebladen går inte att äta så servera inte dem.
  7. Tips:
  8. Jag köper färsk basilika i en Asiatisk butik och lägger direkt in i frysen.
  9. Ta en näve och krossa direkt ner i soppan, så mycket som man vill ha.
  10. Om man tar ut dem direkt ur frysen när man ska tillsätta dem i soppan så är bladen riktigt krispiga/frasiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept