Panerad rödspätta med palsternacksmos och remouladsås

Klassisk husmanskost med twist! Paneringen är helt glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rödspätta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl havremjöl
  • 1 ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • Remouladsås:
  • 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Palsternacksmos:
  • 5 palsternackor
  • 2 msk grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekorering:
  • Citronklyftor
  • Färsk dill

Gör så här

  1. Börja med att skala och dela palsternackorna. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
  2. Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills servering.
  3. Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar. Panera först fisken i havremjöl. Vispa upp äggen och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat. Vänd fisken i äggvispet och panera sedan fisken i mandel- och sesamblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun i smör några minuter på varje sida. Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…