Pappardelle med sparris- och pinjenötsalsa

En snabb och otroligt krämig sås med parmesan, sparris och pinjenötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g pappardelle (pasta)
  • 300 g grön sparris, helst färsk
  • 3½ msk pinjenötter
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Lite mindre än ½ krm mald muskotnöt
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den nedersta träiga biten av stjälken skärs av och kastas. Spara några sparristoppar att dekorera portionerna med. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 10 mintuer eller tills den mjuknat men fortfarande är spänstig.
  2. Kör sparrisen i en matberedare tillsammans med 3 msk pinjenötter, parmesanost, olivolja och mindre än ½ krm muskot. Späd med några droppar vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Häll i sparrisblandningen och smör, blanda noga.
  4. Servera pastan riktigt het. Toppa med resten av pinjenötterna och toppa med färskriven parmesanost och sparrisknoppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…