Pasta De luxe

En underbar kombination av hårdkokta ägg och rökt lax i en mustig creme fraiche sås. Nöjda gäster garanteras!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle eller pastasnäckor
  • 3 håsrkokta ägg
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 2 krm salt
  • vit eller svartpeppar
  • 200 - 250 g kallrökt lax
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka äggen. Lägg creme fraiche i en tjockbottnad kastrull och tillsätt ägghack, dill, gräslök, salt och peppar.
  3. Värm såsen under ömrörning men låt den inte koka.
  4. Skär laxen i fina strimlor. Häll av vattnet från pastan. Lägg matfettet i kastrullen och låt det smälta, häll tillbaka pastan.
  5. Fördela pastan i 4 djupa tallrikar och häll på såsen, toppa med laxstrimlor och servera.
  6. Brukar själv tillsätta en burk med röd kaviar i såsen, lyfter hela rätten lite till :-)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr