Pilaff av bulgurvete

315 kalorier per portion Bulgurvete är ett gott och mättande alternativ till ris och potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g pinjenötter
  • 25 g flagad mandel
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 3 dl bulgurvete
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl russin
  • Några kvistar färsk koriander eller mynta, hackad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna tills de är gyllengula. Skala och hacka löken, fräs den mjuk i olja i en kastrull på svag värme. Rör ner bulgurvetet och låt det fräsa med några minuter.
  2. Späd med buljongen och låt det koka upp. Koka sedan på svag värme under lock ca 20 minuter tills vätskan har absorberas i vetet.
  3. Dra kastrullen från värmen, smaksätt med salt, peppar och blanda ner pinjenötter, mandel, russin och mynta eller koriander.
  4. Lägg en bit bakplåtspapper över kastrullen och lägg på locket. Låt stå ca 10 minuter.
  5. rör om med en gaffel före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…