Plättar med basilikakeso och rårörda lingon

Niklas Ekstedt-recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Plättsmet:
  • 4 medelstora potatisar
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 100 g smält smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • Lite smör till gräddningen
  • Rårörda lingon:
  • 400 g färska eller frysta lingon
  • 2 dl rå- eller farinsocker
  • Basilikakeso:
  • 250 g naturell keso
  • 1 knippa basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Vispa mjöl, ägg och smör. Vispa ner mjölk och grädde. Skala och riv potatisen fint med rivjärn. Krama ur vätskan.
  2. Tillsätt potatisen i smeten tillsammans med salt och socker. Låt smeten svälla i cirka tjugo minuter. Grädda med smör i plättjärn.
  3. Rör lingon och socker i kastrull på svag värme i tills sockret smält runt lingonen. Finhacka basilika och blanda tillsammans med keso, salt och peppar precis innan serveringen, annars hinner basilikan bli brun.
  4. Servera plättarna tillsammans med de rårörda lingonen och basilikakeson.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…