Portugisisk fisksoppa

Mustig och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • Olivolja
  • 1 l fiskbuljong (tärning)
  • 600 g krossade tomater
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 msk tacosås (het)
  • 500 g fiskfilé (torsk, spätta)
  • 200 g skalade räkor
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och skär morötterna i centimetertjocka skivor.
  3. Rensa och skiva purjolöken.
  4. Rensa och strimla paprikan.
  5. Fräs grönsakerna hastigt i oljan några minuter.
  6. Tillsätt buljong, tomater, saffran och örtkryddorna.
  7. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
  8. Rör ner creme fraiche och tacosås.
  9. Låt koka upp.
  10. Tillsätt fisken i bitar och låt soppan sjuda på svag värme i ca 5 minuter tills fisken är färdig och faller sönder.
  11. Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma.
  12. Strö på persilja.
  13. Servera med aioli och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept