Portvins marinerad hel karré

Det blev en jättegod och mör stek av detta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1 ½ kg hel benfri karré
  • 3 dl portvin
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • Peppar
  • Salt
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn.
  2. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen.
  3. Låt steken vila i folie ca 10 minuter innan du skär upp.
  4. Det är gott med kokta grönsaker till.

Kommentarer

Hej nu har jag ätit portvins marinerad hel karre jag säger jätte gott såsen gjorde jag på halva rödvinsskyn och halva grädde den blev kanon god kommer att göra flera gånger tack anders för ett gott recept mvh / monica

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…