Potatis- och chorizofrittata

Lagom kryddig chorizo sätter sting på den färggranna frittatan. Frittatan är som en paj - fast utan pajskal. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kokta potatisar
  • 150 g chorizokorv
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 2 dl gröna ärter
  • 150 g körsbärstomater, halverade
  • 8 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Topping:
  • 50 g sugarsnaps/sockerärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna potatis och korv och blanda med persilja, rosmarin, ärter och tomater. Lägg allt i en smord springform. Rör samman ägg, grädde, salt och peppar och häll smeten över potatisröran.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills frittatan stannat. Låt den vila 15 minuter innan du öppnar formen. Toppa med strimlade sugarsnaps/sockerärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept