Rådjurskotletter

Den här rätten är min mans älsklingsrätt och är en perfekt bjudrätt för den som har tillgång till vilt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter)
  • 1-2 msk smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • andra kryddor som man gillar
  • vatten
  • 3 msk kalvfond
  • Murkelsås:
  • ca 1 hg murklor, finhackade
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 msk smör till bryning
  • ca 2 dl buljong
  • 2-3 dl grädde
  • (ev. 1-2 msk idealmjöl)
  • lite soya

Gör så här

  1. Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Beräkna ca 2 kotletter per person om det är från ett vuxet djur. Bryn kotletterna i smör i en stor stekgryta tillsammans med en grovhackad lök. Salta och peppra och krydda efter tycke. Efter bryningen,slå på vatten så att det knappt täcker kotletterna och blanda i lite kalvfond. Låt småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Murkelsås: Bryn svamp och lök i smör, salta och peppra och strö på lite idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Slå på buljong och grädde och lite soya. Låt puttra ca 10 min på låg värme under omrörning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr