Räk- och ingefärssoppa

En len soppa med fräsch smak av ingefära och citrongräs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 inlagda ingefärsblad
  • Neutral olja, t ex rapsolja
  • 2 citrongräs
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 300 g skalade räkor

Gör så här

  1. Hacka vitlök och ingefärsblad fint och fräs det i olja i en gryta.
  2. Slå några slag med en hammare på citrongräset. Skär squashen i skivor och löken och paprikan i bitar.
  3. Tillsätt grönsaker och citrongräs till grytan och låt dem fräsa med i några minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 5 minuter.
  5. Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr